konserter   bijetter   om pmf

KONSERTARKIVET 2017

Lördag 7 januari kl 19.00
Stora salen Studio Acusticum

Live från Met:  Nabucco (Verdi)

Lördag 21 januari kl 19.00

Live från Met: Romeo och Julia

Italienska tenoren Vittorio Grigolo och tyska sopranen Diana Damrau har titelrollerna i Mets nya uppsättning av fransmannen Charles Gounods (1818-1893) opera efter Shakespeares klassiker.

Elliot Madore gestaltar Mercutio och Mikhail Petrenko Broder Laurent.
Regissören Bartlett Sher har tidigare iscensatt verket på La Scala.
Dirigent: Gianandrea Noseda. Tid: 3 timmar 30 minuter.

Lördag 18 februari kl 19.00
Musikhögskolans aula kl 19.00

Jaerv

Populära jazz- och popinfluerade folkmusikerna Jaerv är tillbaka i Piteå för att medverka i Midvinterfestivalen. Förband är Pite Folkvagn med elever från Musik- och Dansskolan, som också kommer att spela en låt tillsammans med kvintetten.

Onsdag 22 februari kl 19.00
Stora salen Studio Acusticum

Franskt och svenskt i dynamisk förening..

..präglar programmet när franske dirigenten Pierre-André Valade gästar Norrbottens Kammarorkester för andra gången.

I programmet ingår ett uruppförande av orkesterns slagverkare Daniel Saurs ”Marimbakonsert nr.1” som inspirerats av ett regnoväder. Pianisten Mårten Landström är solist i Camille Saint-Saëns (1835-1921) ”Pianokonsert nr.2 i g-moll”. Publiken får också höra ett preludium av Gilbert Amy samt Stravinskys ”Svit ur Pulcinella”.

Lördag 25 februari kl. 19.00

Live från Met:  Rusalka

Mary Zimmerman har regisserat en ny operauppsättning av sagan om sjöjungfrun som blir kär i en människa. Titelrollen blev lettiska sopranen Kristine Opolais genombrott på världens operascener och denna gång har hon USA-tenoren Brandon Jovanovich som motspelare i rollen som prinsen.

I Mets nya version av Antonin Dvořáks sagoopera från förra sekelskiftet, medverkar också svenska sopranen Katarina Dalayman som Rusalkas rival. Dirigent: Sir Mark Elder. Tid: drygt fyra timmar.

Lördag 11 mars kl 19.00

Live från Met: La Traviata

Titeln på den dansanta italienska operan av Guiseppe Verdi (1831-1901) betyder ”Den vilseförda”. Handlingen bygger på romanen ”Kameliadamen” om ett verkligt människoöde. Kurtisanen Violetta i Paris tolkas av bulgariska sopranen Sonya Yoncheva. Rollen som hennes älskare Alfredo sjungs av nordamerikanske tenoren Michael Fabiano.

Regi: Willy Decker. Dirigent: Nicola Luisotti. Längd: Cirka tre timmar.

Söndag 19 mars kl 16.00
Musikhögskolans aula

Kungliga Filharmonikernas Blåsarkvintett

1. Andreas Alin, flöjt
  2. Jesper Harryson, oboe
  3. Hermann Stefánsson, klarinett
  4. Kristofer Öberg, valthorn
  5. Jens-Christoph Lemke, fagott

Program:
-Fransmannen Jacques Ibert ”Trois Pièces Brèves”
-Marie Samuelssons ”Katt: Nio liv”.
-Arvo Pärt: ”Quintettino”.
-György Ligeti: ”Sex bagateller för blåsarkvintett”.
-Norska Pauline Halls ”Svit för blåsarkvintett”.
-Carl Nielsen: ”Kvintett op 43”.

I samarbete med Studio Acusticum erbjuds PMF:s medlemmar rabatterat pris på Livesända operaföreställningar från The Met. Se hela programmet här »

Konsertarkivet 2016 »
  Har ni synpunkter på vår verksamhet, eller bara vill fråga om något är ni välkomna att kontakta styrelsen.